Sunday, 29 January 2012

SAKIT GIGI

what da fak !

23 tahun aku hidup, lum pernah aku mengalami sakit gigi seseksa begini !
arghhhhhhhh !!!!

lebih kurang camtu la lubang gigi aku tu..
sebelum ni da tampal..time aku darjah 6 kot? ...
tapi skang ni da pecah ...

siksanya sakit gigi ni, masya-allah ...
nanti kamu pun akan merasainya juga sendiri apabila kamu akan meningkat dewasa (untuk budak2 remaja bawah umur tu ya..hoho)
mungkin sakit gigi ni akan timbul setiap kali kita nak membesar ke fasa seterusnya kot?
hmmm...

penyeksaan ini bermula pada malam 18/01/2012 (khamis lepas) ...
sangat berdenyut2 xterhingga..ngam2 la pula time da larut malam..
nak cari obat pun kedai da tutup ..!
so, xda cari lain, aku sumbat lubang di gigi aku tu ngan colgate, baru lega sikit..

xsampai sejam, sakit lagi!
kumur2 lu, pastu sumbat lagi guna colgate ...
huhhh, baru lega balik ...

xsampai sejam, sakit lagi !!!!!
kumur2 lu, pastu sumbat lagi ngan colgate !!!!!
huhhh, baru lega balik ...

XSAMPAI SEJAM, SAKIT LAGIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bushh! bukk! dushh! 
tumbukan padu seni kungfu wing chun pada dinding simen !!

sampaila keesokan harinya ...
penderitaan itu belum reda lagi sehingga aku xsedar yang aku da lewat nak datang ofis !
da terlanjur lambat, aku terus ambik MC ...

aku ke ofis lu, buat permohonan cuti ngan encik hassan,
pastu pergi klinik gigi ambik ubat sakit gigi ...
ubat tahan sakit ngan antibiotik ...
sumanya RM12 ...
cisss...

bermacam2 petua dari member aku kat opis ni bagi ma aku...
tapi paling mujarab aku rasa adalah kumur2 menggunakan air garam ...
pastikan suhu air garam tu suam2 ...he..
tapi, lega tuk tempoh sejam dua ja ...
selepas makan, teruslah kumur2 menggunakan air garam ...


two days later ...

argghhhhhhhhhhhhhhhhh !!!!!!!!!!!!!!!
gusi aku da bengkak la pula !
xble nak tergegar sikit gigi aku ni ...
lau x, macam ombak rindu rasanya siksanya diriku ...

menu mkanan terpaksa di tukar kepada megi berkuah dan bubur sahaja ...
ubat dari klinik gigi tu da xberkesan lagi ...
aku cari ubat lain, kali ni aku cuba paracetamol ...
wah...
ternyata berkesan ...!

dan pagi ni aku dah ble makan karipap!

lalalalaaaa ~





minggu depan plan nak cabut gigi ...
setakat doktor gigi, AKU TAK GENTAR LA !!!!!!!!!!!!!!!!
(saja ja tu nak memotivasikan diri sendiri...huhu..huhhh)

Saturday, 28 January 2012

AT FERRY TERMINAL WAWASAN (LABUAN)










who can see my kancil? hehee..
if u want go to labuan with your k-car..
RM55 only (with driver, not with passenger)


hehe ...

Monday, 23 January 2012

HOLIDAY

huhh...
ni kali la holiday..
holiday buah-buahan!!!!!!!!!!!

at my hometown - sipitang, so much buah like durian, rambutan, langsat, mata kucing and kembayau..
xsempat nak merasa kembayau..sebab masa yg singkat dan xlarat da nak makan lagi kot..huhu..

today, baru balik dari sipitang..
feel so pening2..
cam nak demam pun ada..
almaklumla..
memblast makan buah banyak2..
hoho...

dasar kamera handphone murah! arghhh..

at another way the same time,
my friend have introduce some girl to me..
i sms her..
she's reply at me back..

but, im so sorry friend..
my heart is gone..
stealing with someone..
i dunno if her give me back my heart to me..




what da fak ! *sigh...

Sunday, 15 January 2012

TROUBLE

i'm in trouble..but not so much..hehe
but, what make it different now is i've go thru this with on my own..

huhhh~
before this, always be have my friends beside me..
but now, im lonely..
so much trouble if im lonely..because i hate to be alone..

err..why im so lonely?
maybe next entry i will explain it.. (hehe..like always)


my new hair style..like always, not so much minyak rambut..
maybe next month i want to colouring my hair with red colour..what do u think?huhu...

err, whos the next person? (see my picture above)
where am i?
what im doing now actually?
why u can't see my kancil with patung angry birds gantung-gantung anymore at kk town?

hurmmm...


Wednesday, 11 January 2012

Sunday, 8 January 2012

YOUR LOVE IS A LIE




I fall asleep by the telephone
It's 2 O'clock and I'm waiting up alone
Tell me where have you been?
I found a note with another name
You blow a kiss, but it just don't feel the same
Cause I can feel that you're gone

I can't bite my tongue forever
While you try to play it cool
You can hide behind your stories
But don't take me for a fool

You can tell me that there's nobody else
(But I feel it)
You can tell me that you're home by yourself
(But I see it)
You can look into my eyes and pretend all you want
But I know
Your love is just a lie
(Lie)
It's nothing but a lie
(Lie)

You look so innocent
But the guilt in your voice gives you away
Yeah you know what I mean
How does it feel when you kiss when you know that i trust you
And do you think about me when he fucks you?
Could you be more obscene?

So don't try to say you're sorry
Or try to make it right
Don't waste your breath because it's too late, it's too late.

You can tell me that there's nobody else
(But I feel it)
You can tell me that you're home by yourself
(But I see it)
You can look into my eyes and pretend all you want
But I know, I know,
Your love is just a lie
(Lie)
It's nothing but a lie
(Lie)
You're nothing but a lie

You can tell me that there's nobody else
(But I feel it)
You can tell me that you're home by yourself
(But I see it)
You can look into my eyes and pretend all you want
But I know, I know
Your love is just a lie
(Lie)
I know you're nothing but a lie
(Lie)
Lie
(Lie)
Lie
You're nothing but a lie
Lie

Your love is just a lie

Thursday, 5 January 2012

PROJEK AMATUR JUAL BURGER - part 5

mana sudah burgernya ??
(klik) untuk sambungan dari part 4

ya.. kami menjual burger, tapi,  jujur aku cakap mang xjalan..
so, kami bertukar ke plan B.. iaitu menjual mee dan nasi goreng dan rokok premium (hehe)..
kebetulan pula sahabat aku si izwan tu mang terer memasak.. so, diala masterchief untuk bahan jualan kami tu..
aku ada try juga masak.. tapi ..
1. mee goreng - terlalu banyak minyak!
2. nasi goreng - keras cam batu!

1st time masak, besala tu.. (walaubagaimanapun, ianya suatu pengalaman yang best..)

bulatan merah tu, aku punya jualan.. even begitu, kami xmalu nak jual, sebab kami mang ikhlas nak jual..hoho 


 (bulatan merah) kalau mo berjualan, harus sediakan wang kecil (duit pecah) ya awal-awal.. supaya xterbantut acara semasa nak berjual beli..


(bulatan merah) perhiasan yang digunakan untuk menarik pelanggan membeli di tempat kami..hehe


makcik tu suruh tumpang sekali ngan dia..dia jual air, kami jual makanan.. baru ngam!

gambar ini di ambil oleh member aku si izwan (henfonnya ada kamera..haha), dan ini adalah hari terakhir kami berjualan di situ..makcik tu pun sama juga.. kali makcik tu pun ikut2 skill kami nak buat buat projek ni..huhu.. 

cuaca mang sangat panas..aku tahan2 ja menengok air tebu makcik tu, tapi last2 dia bagi juga air tebu tu ma kami (free).. aku pa lagi..cari botol kosong sebanyak mungkin, dan penuhkannya dengan air tebu free makcik tu! yay!

hehe..akhirnya..dapat juga kami merasai sendiri bagaimana rasanya berjualan sebegini..